Ha pénzügyi szöveget szeretne magyarról angolra, németre vagy angolról, németről magyarra fordítani, akkor a legjobb helyen jár.

Pénzügyi fordítás

Mérleg, eredménykimutatás fordítása

A feladat

Mérlegek, pénzügyi jelentések fordítása. A kihívás a következetes terminológia betartása, a szakmailag megfelelő leírások elkészítése és a nemzetközi szabványoknak megfelelő szakterminológia alkalmazása.

A megoldás

Gazdasági jellegű szövegek fordítása során a teljes munkafolyamatot fordítástámogató eszközökkel végezzük, amellyel terminológiailag és stilisztikailag egységes szöveget készítünk.

Átgondolt folyamatok

Csoportos fordítás

A gyorsuló világ egymás után termeli az újabb szoftvereket és applikációkat. Ezek fordítására gyakran kisebb fordítói csoportokkal állunk rendelkezésre.

Terminolóiakezelés

Szeretné, ha a fordításban egy kifejezés mindig ugyanarra a megfelelő kifejezésre fordulna? A szótárprogramunk biztosítja a megfelelő fordítás, igény esetén a fordítás előtt a szakterminológiát egyeztetjük a megrendelővel.

Kommunikáció

Munkatársaink nem félnek kérdezni, és figyelnek a válaszokra. Szükség esetén kapcsolatba lépünk Önökkel. Hosszú távú együttműködés esetén az összegyűjtött információkat rendszerezzük, és bekerülnek adatbázisaikba ezek a fordítói referenciák.

Az egyre bővülő globális piacokon a vállalatok számára elengedhetetlen a piaci jelenlét a többnyelvű környezetben, hiszen a növekedés csak így biztosítható. A pénzügyek világában, a bankszektorban, a külkereskedelemben szinte percről perce történnek változások. Aki naprakész szeretne maradni, annak követnie kell ezeket, ezért gyors, ugyanakkor pontos fordításra van szükség.

Szakembereink nem csupán az adott szakterületre vonatkozó pénzügyi terminológiával vannak tisztában, de naprakészen ismerik az adott országban hatályos pénzügyi szabályozásokat, a mögöttes tartalmat, az összefüggéseket és folyamatokat is, melyek mindegyike szükséges a megfelelő minőségű fordítás elkészítéséhez.

Az üzleti élethez, külkereskedelemhez, bankszektorhoz kapcsolódóan számos fordítási feladat merül fel, gyakran tanúsítvánnyal együtt van szükség ezeknek a dokumentumoknak a fordításához. Irodánk a legfelkészültebb fordítókkal és lektorokkal készen áll az alábbi feladatokra:

pénzügyi terv fordítás, pénzügyi beszámoló fordítás, statisztika fordítás, eredménykimutatás fordítás, könyvelési anyagok fordítása, főkönyv fordítás, mérleg fordítás, könyvvizsgálói jelentés fordítás, adóügyi fordítás, adóbevallás fordítás, adóigazolás fordítás, jövedelemigazolás-fordítás, számviteli beszámoló fordítás, kontrolling beszámoló fordítás, tőzsdei elemzés fordítás, árajánlat fordítás, ajánlattételi felhívás fordítás stb.

Kattintson ide, és kérjen árajánlatot!
Rövidesen válaszolunk.

A Cielito Lindo tanulmánya az Európai Unió többnyelvű jogalkotásáról

Fordítástámogató eszköz képzés

Fordítóinknak ingyenes oktatást tartunk az SDL Trados fordítástámogató szoftverről. A használat során folyamatos támogatást nyújtunk a Trados Studio és a Memoq használatához.

Fordítókalauz az európai uniós fordításról

Rólunk mondták

Köszönjük a gyors fordítást, így le tudjuk adni a pályázatot időben. Legközelebb is Önökhöz fordulunk.
Szabó Edit, Budapest

Azért szeretek a Cielito Lindo fordítóirodával dolgozni, mert pontosan azt a szolgáltatást nyújtják, amire nekünk szükségünk van. Az ismétlődő szövegrészek fordításáért kedvezményt adnak, a szóhasználatot és a stílust pedig velünk egyeztetve alakítják ki, így nekünk már nem kell utólag javítgatni a fordítást. Mindezt pontosan a határidőre és kedvező áron.
Orsolya, irodavezető

Lenyűgöző, egységes fordítás, és remek volt az együttműködés. Köszönjük.
László, ügyvezető

Fordítói gyakornoki képzés

Irodánk rendszeresen részt vesz az oktatásban. A szakfordítói gyakorlatok keretében gyakornokokat fogadunk, akik részt vehetnek a fordítási feladatokban, és kellő visszajelzést kapnak lektorainktól.
Gyakornokaink esetenként egy ideig projektvezetőként tovább dolgoztak irodánknál, és közülük több ügyes szakfordító bekerült a fordítói csapatunkba.